Kakeoppskrifter

Oreo-kake (Dots funker også)


300 gr knust Oreo-kjeks
100 gr smelta smør           26 cm form

Sjokoladefyll
1 ps sjokolademousse

Ostemasse
1 pk Philadelfiaost
2,5 dl. melis (melis og ost piskes)
1 bx kremfløyte (Piskes til krem og vend inn i ostemassen.


Ca 50 gr grovdelt oreokjeks til pynt, ev sjokoladesaus

----------ooo----------

Pavlova med sjokoladelkrem



6 eggehviter
4 dl. sukker
3-4 ss kakao
1 ts maizenna

Lys sjokoladekrem:
2 pl. lys sjokolade (ca. 200 gr.)
1-2 bx kremfløyte



Pisk eggehviter, pisk inn sukker gradvis. Til slutt siktes kakao og maizenna over og vendes inn med slikkepott. Stekkes som en bunn på plate eller porsjonsbunner. Stekes midt i ovnene på 160 grader i 60 minutter. Avkjøles på rist.

Smelt sjokoladen i 1/3 av kremen. Avkjøl og vend den inn i resten kremen.

Pynt md friske bær.

----------ooo----------

Synnøves sjokoladekake (skuffkakeform)

4 egg
500 gr farin
400 gr hv.mel
300 gr smelta smør
3 dl melk (kald)
3 ss kakao
2 ts van.sukker
4 ts bakepulver

150 grader i 40 min på nederste rille.

Glassur:
200 gr smelta smør
400 gr melis
2 ts kakao
4 ts vaniljesukker
8 ss kaffe
noen dråper romessens

-----------ooo------------

Aprikoskake

1 pk Bixit
100 gr smør (smuldres sammen)

1 bx kremfløyte
1 pk Philadelfiaost
1 kopp melis (piskes sammen)

1 pk aprikoskompott for å ha oppå kaka.

----------ooo----------

Snickerskake












  • 3 eggehviter
  • 3 dl sukker (stivpisk eggehv+sukker)
  • 3 del finhakkede peanutter
  • 20 stk Ritzkjeks (vend inn pean+kjeks)


Ha dette i godt smurt langform. 150 grader i 30 minutter.
Kaken skal være lys! Del den avkjølte kaken i to.

Fyll:

  • 3 eggeplommer
  • 1 ss sukker (eggedosis)
  • 50 g smør
  • 1 plate lys kokesjokolade (smeltes og vendes inn i eggedosisen)


Pisk krem av 6 dl kremfløyte

Smør halvparten av sjokoladesausen utover 1. halvdel og
ha på halvparten av kremen. Legg på andre del.
Ha på resten av kremen. Resten av sjokoladesausen skal oppå kremen.
Strø over peanutter.

Kaken kan/bør lages dagen i forveien.

------------------ooo------------------

Eplekake med vaniljekrem





24 cm form
175 grader i 60 min. (nederst i ovnen)

  • 200 gr. romtemp. smør
  • 200 gr. sukker
  • 300 gr. hv.mel
  • 3 ts. bakepulver
  • 1 egg + 1 eggeplomme
  • 4 smakfulle epler
  • 1 bx. van.krem
  • sukker og kanel
Smør og sukker røres hvitt. Ha i egg + eggeplomme. Tilsett mel + bakepulver.
Spar litt masse til gitter, ha resten i godt smurt form og trykk utover. Ha på vanilkekremen.
Vend eplebitene i sukker og kanel og ha oppå vaniljekremen. Lag gitter og ha på kaka.
For blankt gitter; pensle med eggehviten som blir tilgode fra deigen.

Serveres gjerne lunken med is til. Nam-nam!

---------------ooo------------------

Mandelbunn med "gulkrem"








Bunn:
5 eggehviter piskes stive.
Vend inn 200 gr malte mandler og 200 gr melis.

Stekes på 160 grader i 50-60 min.


Fyll:
5 eggeplommer, 1 dl melk/fløyte, 1 ts van.sukker og 125 gr sukker varmes til tykk krem over svak varme under omrøring. Trekk av plata og rør inn 100 gr smør. La kremen avkjøles før man har den på kaka.

--------------------ooo---------------------

Daim iskake



Bunn:
3 eggehviter og 2 dl farin piskes godt.
Vend inn 100 gr malte mandler.

Stekes på 150 grader i 45 min på nederste rille.

Fyll:
3 eggeplommer og 100 gr farin piskes godt.
1 bx fløyte (ev. litt mere) piskes til krem.
Vend eggedosis, krem og 2 doble Daim sammen
og ha over kaka.
Kan ev pynte med litthakket Daim.

Trenger minimum 2 timer i fryseren før servering.

-------------------ooo------------------------

Rullekake med banan og karamellsaus

5 egg
2 dl farin
1,5 dl hv.mel
1 ss potetmel
2 ts bakepulver

Stekkes nederst i ovnen på 180 garder i ca. 10 min. Avkjøl.
Legg ett lag med skivet banan på bunen. Bre over krem og rull sammen.
Dekk så rullem med krem.

Karamellsaus:
2 kp sukker + 2 ss vann brunes.
1 kp fløte,1 kp h-melk o glitt smør kokes opp.
Alt blandes, rør godt. Avkjøl og ha i liten mugge.
Serveres ved siden av kaken.




1 kommentar:

  1. sjokkolate kake er veldig bra og går fort å lage

    SvarSlett